5 начина да подобрим онлайн репутацията на своя хотел

Онлайн репутацията на всеки хотел е един от най-важните маркетинг инструменти, на който е нужно да обърнем специално внимание. Тя отразява представянето на нашия бранд в очите на хората. Днес всеки може да сподели своите мнения, отзиви, препоръки и преживявания в различни уебсайтове и дори в социалните мрежи. Хотелиерската индустрия е най-силно засегната от тази тенденция, тъй като хора на всякаква възраст планират бъдещото си пътуване след подробно онлайн проучване.

online-reviews

Според изследване на TripAdvisor 93% от пътуващите смятат отзивите за определящ фактор при резервация на хотел. Без съмнение, положителната онлайн репутация ще ни донесе повече гости и повече приходи. Точно затова е важно да следим какво казват гостите ни за нашия хотел в популярни онлайн туристически агенции, ревю сайтове, мета търсачки, а да не говорим и за известните социални медии.

Предлагаме ви следните 5 начина, по които можете да подобрите онлайн репутацията на своя хотел:

1.     ПОСТАВЯНЕ НА ТАБЛЕТ НА РЕЦЕПЦИЯ

Това е може би най-лесният и в същото време най-ефективният начин да стимулираме нашите гости да оценят престоя си в хотела. Поставянето на таблет на рецепция с инсталиран софтуер за оставяне на отзиви спестява време и усилия както за нашите гости, така и за самите нас, тъй като коментарите и оценките се приемат в реално време.

Има няколко начина да приложим този подход:

  • чрез иновативния софтуер SurveyOnTablet, който позволява на клиентите да осигурят обратна връзка, да споделят за проблеми и да изкажат нението и нуждите си в реално време чрез попълването на персоанализирана анкета, резултатите от която може да използваме в нашия сайт.
  • чрез услугата Reputize, при която гостите попълват анкета, а техния отзив се качва дирекно в един от най-големите сайтове за онлайн ревюта – Holidaycheck.

2.     QR КОД В ХОТЕЛСКАТА СТАЯ

Можем да поискаме мнението на нашите гости по всяко време на техния престой чрез поставянето на QR-кодове в хотелската стая, в асансьора, в ресторанта или на друго ключово място.

3.     НАПОМНЯНЕ НА РЕЦЕПЦИЯ

Един от начините да стимулираме доволните си гости да оставят мнение за нашия хотел в онлайн средата е чрез лично напомняне при напускането им. Можем да кажем на рецепционистите да подтикват заминаващите гости да споделят своето мнение за хотела в популярните за целта сайтове.

4.     ИМЕЙЛ НАПОМНЯНЕ

Друг начин за повишаване на онлайн репутацията е чрез изпращане на имейл на всеки гост в рамките на 24 часа след заминаването му. Съдържанието на имейла може да бъде съставено от директни линкове към TripAdvisor, Holidaycheck или други подобни сайтове за оставяне на онлайн коментар, отзив, мнение или препоръка към хотела.

5.     ПРИ ВПИСВАНЕ В WI-FI МРЕЖАТА НА ХОТЕЛА

Както може би сте виждали на някои места в чужбина, за да се свържете към дадена Wi-Fi мрежа, от вас се изисква най-често да споделите нещо в дадена социална мрежа. Може да приложим този подход и в нашия хотел като попълването на анкета или оставянето на отзив от страна на нашите гости да бъде задължително условие за свързване с интернет. Това обаче може да се окаже нож с две остриета, тъй като по този начин гостите ни са принудени да извършат някакво действие без да имат избор. При всички положения този метод трябва да се обмисли добре преди да бъде приложен.

Управлението на онлайн репутацията е дългосрочен процес, който не се състои само в стимулирането на коментарите в интернет за нашия хотел. Целта е да получим обратна връзка, която е важна за разбирането и подобряването на потребителското преживяване при нужда. Без съмнение обаче повече добри отзиви ще доведат много повече гости и приходи на нашя хотел.

Четете още полезни публикации в блога на Travel Mind!

Вашият коментар

Top