TРЕНДОВЕ В ДИГИТАЛНИЯ МАРКЕТИНГ ЗА ХОТЕЛИ

Дигиталният маркетинг вече e съществена част от дейността на всеки хотел, а при някои това е и водещ инструмент за достигане до правилната аудитория. И то ненапразно – около 80% от хората, които планират пътуване, правят предварително  проучване в интернет и резервират нощувки, самолетни билети и екскурзии онлайн.

Но, както всичко друго, интернет също се променя, а с това и стратегиите за дигитален маркетинг за хотели. Затова е важно те да бъдат съобразени с трендовете в тази индустрия.10-Digital-Marketing-Trends-for-2015

Мобилните търсения са ключовата тенденция в дигиталния маркетинг през 2015 г., която ще се усеща още по-силно към края на годината. Мобилните потребители могат да се превърнат в изцяло нов сегмент посетители на вашия хотел, ако приложите правилна мобилна маркетингова стратегия. Най-важната стъпка е да се сдобиете с мобилна версия на вашия сайт, за да се показва по-напред в резултатите от Google при търсене от мобилни устройства. Може също така да осигурите възможност за резервации и плащания директно през мобилни устройства.

Content маркетингът като част от дигиталната маркетингова стратегия ще става все по-важен. Идеята е в създаването на уникално съдържание за уеб, което ще създаде връзка с потребителите, ще ги вдъхнови и ще изгради доверие към вашия бранд. Съдържанието може да се изразява в информация за близки до вашия хотел забележителности, предстоящи събития в околността, грабващи галерии от снимки и представяне на актуални теми. Важно е това съдържание да бъде оптимизирано за търсачки (SEO) и насочено към целевата ви аудитория.

Ще имате все по-малко време да задържите вниманието на потребителите на вашия уебсайт. За да предизвикате онлайн посетителите да изберат хотела ви, трябва да направите така, че да грабнете вниманието им още в началото и след това да улесните процеса на навигиране в уебсайта. Елементи като скорост на зареждане, структура на менютата, цветове и call to action бутони задължително трябва да се вземат под внимание.

Маркетингът в социалните мрежи за хотели служи за позициониране на бранда и създаване на връзка с предишни, настоящи и бъдещи гости. Онлайн присъствието ви в такива сайтове е нещото, което ще отличи хотела ви от другите, затова е нужно да планирате добре стратегията си. Социалните мрежи като Facebook предоставят добри възможности за реклама, силно таргетиране и създаване на по-персонализирано съдържание.

Разбирането на туристическото поведение в интернет е важна част от планирането на дигиталната маркетингова стратегия.Хотелът ви трябва да присъства на всеки етап от преживяването за туриста – от зараждането на идеята за пътуване, до проучването на места за настаняване и допълнителни услуги и активност в интернет след самото пътуване.

Процесът на създаването на стратегия за дигитален маркетинг за хотели изисква тясно разбиране на поведението на интернет потребителите, целевата аудитория и целите на вашия хотел. TravelMind може да ви помогне в създаването на печеливш онлайн маркетинг план и управление на репутацията в интернет.

Източник: www.travelmind.eu

Вашият коментар

Top