Как да ангажирате аудиторията си в социалните мрежи

Занимавайки се с маркетинг в туризма знаем, че социалните мрежи са чудесен канал за изграждане на взаимоотношения с клиенти. Това е може би един от най-популярните, но и комплексни начини да промотирате бранда си. Ако подготвите правилно онлайн стратегията си, социалните мрежи ще ви помогнат да създадете трайна връзка с потенциални клиенти, които да ви донесат и повече приходи. Точно затова решихме да ви разкрием някои от тайните на социалните мрежи, които ще ви помогнат да увеличите ангажираността на аудиторията:

ОБЩУВАЙТЕ С АУДИТОРИЯТА СИcloud-709094_640

Златно правило в маркетинга в социалните мрежи е да говорите с хората, а не на тях. Чрез ангажирането с аудиторията, вие създавате истинска връзка с тях. А връзките водят до продажби – ако хората харесват това, което правите, и ви вярват, е много по-вероятно да направят покупка. Говорете с тях, решавайте проблемите им онлайн, отговаряйте на въпросите им. Целта е да им покажете, че се грижите за своите клиенти, че се интересувате от техните нужди и желания.

СЪЗДАВАЙТЕ СЪДЪРЖАНИЕ, КОЕТО Е ПОДХОДЯЩО ЗА СПОДЕЛЯНЕ

Когато публикувате съдържание в социалните мрежи, вашата цел трябва да е да накарате хората да  го харесат и споделят. Ако предлагате на аудиторията си единствено информация за продукта, едва ли ще постигнете големи резултати. За ефективен маркетинг в туризма е важно да споделяте истории с емоционална значимост, информативни и полезни, такива, които забавляват, удивляват и дори учудват аудиторията. При това вашите последователи в социалните мрежи ще споделят съдържанието ви пред нови потенциални клиенти.

СЪЗДАЙТЕ ПРЕДСТАВА ЗА ВАШИЯ ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ

Ние, като маркетолози в туризма, сме изправени пред задачата да предлагаме на туристите представа за продукта или услугата, която искаме да закупят. Очевидно е, че няма начин да се тества дадена екскурзия или нощувка в хотел преди да се вземе решение за покупка. И тук идва нашата роля.

Целта на стратегиите за онлайн маркетинг в туризма е да се създаде представа за продукта, защото дейностите в туризма буквално са изградени в нашето съзнание чрез реклама. Затова често се казва, че задачата на маркетинга и рекламата в туризма е да продава мечти и изживявания. Това може да се постигне и чрез социалните мрежи. Вместо само нощувка за двама, предложете им незабравима романтична вечер с любимия човек.

ЕКСКЛУЗИВНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ И ОТСТЪПКИ

Чудесен начин да накарате хората да се ангажират с вашия туристически бизнес в социалните мрежи е като им предложите специални отстъпки и промоции, които не са достъпни никъде другаде.

За да се възползвате от пълния потенциал на социалните мрежи, е важно първо да определите онлайн стратегията и целите си – дали искате да позиционирате бранда, да разширите аудиторията си, да продадете повече нощувки… Вашите клиенти са онлайн, а вие готови ли сте да отговорите на очакванията им?

Още полезни съвети може да намерите на www.travelmind.eu!

Вашият коментар

Top