Как да подобрите онлайн присъствието на Вашия хотел? 5 съвета за по-добър мениджмънт

От присъствието в социалните мрежи до използването на мобилни устройства за резервации, дигиталният маркетинг се превръща в основен акцент за всеки хотел през 2015 г. Всяка година над 148 млн. резервации се извършват през интернет, а 65,4% от тях се осъществяват през сайтовете на самите хотели. За да се възползвате пълноценно от тези тенденции и да привличате повече туристи, следва да знаете няколко неща за онлайн присъствието на вашия хотел.

online-for-hotels1. Мислете мобилно

Нарастващото търсене през мобилни устройства е ключова тенденция в дигиталния маркетинг, която пряко засяга туристическата индустрия. 3 от всеки 5 души използват мобилни устройства, което налага необходимостта всеки хотел да разполага с мобилна версия на сайта си, за да успее да се възползва от тази тенденция. Отскоро Google дава предимство в резултатите от търсене именно на интернет сайтове, които са оптимизирани за мобилни устройства. Ето защо е от огромно значение вашият сайт да е съвместим със смартфони и таблети.

2. Използвайте Facebook като маркетинг инструмент

Без никакво съмнение социалните мрежи вече са се превърнали в неразделна част от маркетинга на всеки хотел. Те не са само средство за комуникация, но и професионален маркетингов инструмент за вашия бизнес. Като най-голямата социална мрежа в света, Facebook притежава огромен маркетингов потенциал. Не е важно обаче само колко хора „харесват“ вашия туристически обект. Необходимо е да пренесете тези „фенове“ към страницата на вашия хотел и да им помогнете да вземат решение за резервация.

За да стимулирате активността на потребителите във Facebook:

  • наблегнете на визуалните средства;
  • споделяйте вдъхновяваща информация;
  • преди да публикувате нещо си задайте въпроса „Защо моите фенове биха харесали и споделили това;
  • бъдете активни, публикувайте нова информация редовно и планирано;
  • споделяйте линкове към хотела си, но не прекалявайте;
  • вградете бутона „Резервирай сега“.

3. Намерете баланса между имейл маркетинга и социалните медии

При взимането на решение за това на кой маркетингов канал трябва да наблегнете – имейл или социални мрежи, трябва да обърнете внимание на няколко фактора. Социалните мрежи са средство за повишаване на познаваемостта на хотела, за класиране в интернет и за обратна връзка с посетителите. Те могат да помогнат да популяризирате хотела си, да достигнете до правилната аудитория и да изградите онлайн присъствието си като цяло. Имейлите обаче все още са един от най-добрите и ефективни инструменти за продажба.

Когато разработвате комуникационния план на вашия хотел, трябва да обърнете внимание и на двата посочени канала. Трудността идва, когато трябва да решите на кой от тях да наблегнете. Това зависи най-вече от целите, заложени в маркетинговата ви стратегия.

4. Обърнете внимание на уебсайта

Интернет промени начина, по който хората избират своето пътуване и престой. Сега всеки има свободата да проучи различни възможности за настаняване, да сравни цените, да прочете отзиви на предишни гости и накрая да вземе решение дали да отседне на съответното място. Ако искате да направите хотела си конкурентоспособен и така да улесните клиентите при вземане на решение дали да отседнат при вас, трябва да разполагате с достатъчно подробен и атрактивен уебсайт. Той ще бъде най-важният комуникационен канал за вашия бизнес.

Хотелският сайт трябва да привлича вниманието с грабващи изображения, както и подробна информация за всички предлагани услуги. Уебсайтът трябва да е приятен на вид, лесен за ползване от потенциалните гости и да бъде оптимизиран за търсачки (SEO). Не пропускайте и взъможността за интеграция на вирутални турове и връзка с вашите социални профили, за да може да задоволите всеки вкус.

5. Осигурете възможност за онлайн резервации

Най-важният момент за вашия хотелиерски бизнес е все пак да продадете колкото се може повече стаи. За целта трябва да осигурите възможност на вашите гости да резервират при вас по всякакъв начин – директно през уебсайта, през Facebook, през резервационни платформи като Booking, Expedia и др. Всеки един от тези канали трябва да бъде разглеждан поотделно, но всички те трябва да работят в синхрон за нашите цели.

Със сигурност през последните години развитието на интернет и новите технологии доведе до революция в маркетинга в туристическия бизнес. За да научите новостите в сферата и най-ефективните онлайн стратегии в туризма, може да се включите в тренинга „Онлайн маркетингът и туристическият бизнес“ на 24 септември 2015 г. Ще научите повече за ефективни маркетингови стратегии в интернет, мобилния маркетинг, както и много други полезни теми и онлайн тенденции в туризма.

Вашият коментар

Top