5 фактора, които привличат туристите

Туризмът е изключително динамична индустрия, която се основава на връзките с различните типове клиенти. За успешни продажби в туристическия сектор е необходимо добре да знаете какво искат вашите клиенти, както и да разбирате как да им го поднесете. Следва да се съобразите с мотивацията на туристите като цяло, за да увеличите шансовете си за успех при продажба на вашите туристически продукти или услуги.

5-faktora-koito-privlichat-turistiteУникалност на продукта/услугата

Туристите търсят нещо уникално като преживяване или емоция, което няма да намерят у дома. Трябва да акцентирате върху това, което ви отличава от конкурентите и да го предложите по начин, който привлича не само вниманието, но и сетивата на туристите.

Съотношение цена/качество

Стратегията на най-ниската цена вече не води до дългосрочни успехи в продажбите в туризма. Разбира се, цената е мотивиращ фактор, но туристите по-скоро търсят качеството, което ще получат за съответната цена, независимо дали тя е най-ниска или не. Следва да акцентирате върху нови конкурентни предимства и да добавите стойност на предлаганите продукти и услуги, за да повишите ефективността на продажбите си.

Лично отношение и обгрижване

Туристите обичат да са обгрижвани и обикновено мислят в своя полза. На всеки етап от обслужването, още от зараждането на идеята за покупка, трябва да вземете този факт под внимание. Тук е моментът да приложите своите умения за продажби в туризма, като се съобразите с това какво всъщност искат различните типове клиенти.

Онлайн активност и достъпност

Мотивацията на туристите за покупка е свързана и с това, доколко вашият бранд е достъпен по всички комуникационни канали и особено в интернет. 80% от хората, които планират пътуване правят предварително проучване в интернет, а голяма част от тях резервират онлайн. Затова е важно да обърнете внимание на своето онлайн присъствие и как то въздейства върху различните целеви групи на вашия туристически бизнес.

Отзиви от клиенти и положителна репутация

Един от най-важните фактори за успешни продажби в туризма е репутацията на бранда. Добрите отзиви за вашия бизнес служат като гарант за качество, който туристите търсят преди да направят покупка. Добрата репутацията добавя стойност към вашия бранд, което се цени високо от клиентите.

Разбирането на мотивацията на туристите е първата стъпка към успешните продажби. Не всички клиенти обаче са еднакви, затова е важно да прилагате ефективни стратегии спрямо различните типове туристи. За да усвоите тънкостите на ефективните продажби в туризма, включете се в тренинга на предприемача Радослав Благоев „Психология на продажбите в туризма“ на 20 юли 2015 г. Ще се запознаете отблизо и със златните правила и принципи на успешните продажби и убеждаващата комуникация.

Вашият коментар

Top